Thema in September is Thailand
De balans en smaken in de Thaise keuken zijn erg belangrijk. Zout, zuur, zoet en pittig zijn belangrijke smaken die aanwezig moeten zijn maar wel in balans tegenover elkaar. Nu kan het zijn dat er iets in eerste instantie meer op de voorgrond treedt of juist afwezig lijkt. Daarom is proeven ook altijd héél belangrijk.
Is er een bepaalde smaak niet goed te proeven kan je altijd wat extra toevoegen. Maar overheerst er 1 dan is er uit halen vaak lastig. Gelukkig staan de smaken met elkaar in contrast en kun je altijd bijsturen. Zo staat zout in contrast met zuur en zoet met pittig. Wat houdt dat in? Dat wil zeggen dat wanneer iets te zuur smaakt, je nog iets zouts kan toevoegen om de smaak in balans te brengen en ook andersom. Zuur voor iets wat te zout smaakt. Ditzelfde geldt voor zoet en pittig.
-----
Pho Pbia – Thaise loempia’s
Kung Thord – Gefrituurde garnalen
Voor het recept klik hier
Wijn : Sophie Schaal Alsace Gewürztraminer
Miang Kai – Kipfilet op slablaadjes
Thaise Penang curry
Tod Nam Pla – Viskoekjes met komkommerrelish
Voor het recept klik hier
Wijn : Sophie Schaal Alsace Gewürztraminer
Opmerking : Witte component is vervangen door de Penang Curry
Nua Pad Prik – pikante biefstuk
Gaeng Ped Moo Kab Tua – varkensvlees met chilipasta
en sperzieboontjes
Voor het recept klik hier
Wijn : Sophie Schaal Alsace Pinot Noir
Copyright © Alle rechten voorbehouden