Thema in September is Thailand










De balans en smaken in de Thaise keuken zijn erg belangrijk. Zout, zuur, zoet en pittig zijn belangrijke smaken die aanwezig moeten zijn maar wel in balans tegenover elkaar. Nu kan het zijn dat er iets in eerste instantie meer op de voorgrond treedt of juist afwezig lijkt. Daarom is proeven ook altijd héél belangrijk.

 

Is er een bepaalde smaak niet goed te proeven kan je altijd wat extra toevoegen. Maar overheerst er 1 dan is er uit halen vaak lastig. Gelukkig staan de smaken met elkaar in contrast en kun je altijd bijsturen. Zo staat zout in contrast met zuur en zoet met pittig. Wat houdt dat in? Dat wil zeggen dat wanneer iets te zuur smaakt, je nog iets zouts kan toevoegen om de smaak in balans te brengen en ook andersom. Zuur voor iets wat te zout smaakt. Ditzelfde geldt voor zoet en pittig.

-----

Amuse

Pho Pbia –  Thaise loempia’s

Kung Thord – Gefrituurde garnalen


Voor het recept klik hier


Wijn : Sophie Schaal Alsace Gewürztraminer




Penang Curry

 

Miang Kai – Kipfilet op slablaadjes

Thaise Penang curry

Tod Nam Pla – Viskoekjes met komkommerrelish


Voor het recept klik hier


Wijn : Sophie Schaal Alsace Gewürztraminer


Opmerking : Witte component is vervangen door de Penang Curry

  


Tom Kha Kai – Thaise kippensoep


Voor het recept klik hier


Wijn : 




Nua Pad Prik – pikante biefstuk

Gaeng Ped Moo Kab Tua – varkensvlees met chilipasta

en sperzieboontjes


Voor het recept klik hier


Wijn : Sophie Schaal Alsace Pinot Noir




Mango sticky rice crumble

Kokosijs met chocolade


Voor het recept klik hier


Wijn :   



Vind het hele menu hier